FORGOT YOUR DETAILS?

WAAROM KIEZEN OM TE REIZEN NAAR PUGLIA VOOR DE VAKANTIE?

De vraag zou moeten zijn: Waarom niet? Beschouwd als een van de mooiste Italiaanse regio’s biedt Puglia een adembenemend landschap van Vieste tot aan Taranto.

De kust van Puglia wordt omringd door de Adriatische en Ionische zee. Deze regio heeft een diversiteit aan landschappen met kilometers lange stranden.

Salento is de streek van "Lu Sule (zon), Lu Mare (zee), Lu Ientu (wind)", pasticciotto, puccia e panzerotti zijn tipische streetfood,.

Puglia levert een hele reeks van emoties en vreugde. Het warme klimaat en de adembenemende stranden zal u een droomvakantie geven.

Bijzonder opvallend is de stad van Ostuni ook bekend als "de Witte Stad”. Vergeet de tijd en verlies jezelf in de schilderachtige romantische oude stad.
Bezoek de vele architectonische schatten zoals de kerk van San Vito Martire of de Basiliek van Ostuni.

Otranto ligt aan de Adriatische kust van het schiereiland Salento. Het is de meest oostelijke stad in Italië en één van de mooiste gelegen stadjes van de streek.

Wat absoluut bezocht moet worden is het oostelijke deel genaamd Otranto. In dit oostelijke deel kunt u een bezoek brengen aan de kathedraal van Otranto of de annunciatiekathedraal die de relieken van de Martelaren van Otranto en de Aragonese kasteel herbergt.

Vol magie en geschiedenis is de stad Castro oftwel de “Parel van Salento.” Bezoek de bijzondere grotten zoals de Grotta della Zinzulusa, de Grotta Romanelli en vergeet niet de prachtige blauwe zee. Castro is ook beroemd om de eerste landing van Aeneas van Troje in Italië.

Door de komst van de Grieken in Salento wordt er nog steeds in een klein gebied de Griekse taal gesproken. Raak gecharmeerd door een klein stukje Griekenland in deze regio en bezoek de gemeentes Calimera, Castrignano de 'Greci, Corigliano d'Otranto, Cutrofiano, Martano, Martignano, Melpignano, Soleto, Sternatia en Zollino. Een reeks van speciale muziek- en dansfestivals worden georganiseert. De belangrijkste is La notte della Taranta. Het eindconcert wordt eind augustus in Melpignan gehouden.

Gallipoli is een stad in de de provincie Lecce. Afgeleid van het Griekse Kalepolis, dat mooie stad betekent. De stad is rijk aan historie, antieke gebouwen en frescoschilderijen. De lange zandstranden met cafés, restaurants en lido’s bieden aan jong en oud genoeg vertier in de avonduren.

Vergeet ook niet Santa Maria di Leuca, Porto Cesareo en natuurlijk prachtige Lecce.

Lecce, “het Florence van het Zuiden” is een van de mooiste steden van het schiereiland. Midden in het centrum vind je op de Piazza Sant’Oronzo de kolom van Sant’ Oronzo, het amfitheather dat vroeger 25.000 toeschouwers kon herbergen en iets verder op de Piazza del Duomo vind je de kathedraal.

Om op vakantie te gaan in Puglia betekent om even terug te gaan naar de Griekse roots in een prachtig stukje Italië. Maak kennis met de Pugliesi, de plaatselijke bevolking, bezoek de masseria’s, de vele trulli, bewonder de olijfbomen met zilvergroene bladeren en hun prachtige kronkelende stammen. Ontdek de mooiste stranden, grotten en natuurparken. Geniet van de traditionele keuken en wijnen. Maak uw bezoek aan Puglia een bijzondere belevenis. Laat de tijd stil staan en wordt verliefd op een bijzondere streek in Italië!

TOP